feb
14

Van egy rész a Revelationben, ami számomra már számtalanszor bebizonyosodott, hogy kiválóan működik. Ez az egész hozzáállás alapja. Ráadásul nem csak csajozáshoz, hanem akármilyen más életszituációhoz jól jön az alkalmazása, úgy lányoknak, mint fiúknak. Úgy gondolom, aki csak ennyit alkalmaz, annak már csak ettől sokkal boldogabb lesz az élete. Nemhiába, valami hasonló az alapja a legtöbb vallásnak. Ez a dolog az 57. oldalon található Zen of Cool.

jin-jang

A pickup legmélyebb igazsága egy csokornyi viselkedésformában rejlik, ahogy belül érzel, és ezáltal másokra is hatással van. Átformálja az látásmódodat, a viselkedésedet, és azt hogy mások, hogy reagálnak rád a társaságokban. A magas-értékű viselkedés automatikusan jönni fog ebből a hozzáállásból. A yin-yang metafórát fogom használni ennek leírására.

A Szellem

A yin olyan, mint szellemnek lenni, akire semmilyen hatással nincs semmi, amit az útjába dobnak.
Semmi sem tud megérinteni vagy megrázni érzelmileg. A yin, az az, hogy téged hogy nem befolyásolnak más emberek. Az, hogy nem adsz túlzóan heves érzéseket a hangulathoz. Mindig gyakorolnod kell a yin hozzáállást. Bármilyen heves érzések vannak is a levegőben, pozitív, vagy negatív, te nem reagálsz rájuk túlzottan. Habár érzed a társalgás hangulatát, pontosan tudod, hogy mi történik, mindazonáltal, semmi sem olyan nagy ügy számodra. A yin azt is jelenti, hogy magas-értékű személy vagy, aki nem visz negatív érzelmeket a társalgásba. Végülis nem érdekel eléggé a dolog hogy megtedd – már maga az, hogy érdekelne, túlzott reakció lenne, ami nálad lejjebbvaló.

A Láng

A yang olyan, mint a láng, ami olyan szórakoztató és pozitív érzelmeket sugároz, hogy az embereket elfogja a vágy, hogy részesei legyenek a melegének.
A yang az az, ahogy te hatással vagy másokra. Az, ahogy értéket adsz elvárások nélkül. Mindig gyakorolnod kell a yang-et. A saját gondolatvilágodban vagy, nem más diktálja neked, és ezért akármilyen boldog lehetsz, és akármilyen jól szórakozhatsz függetlenül attól, hogy éppen kivel lógsz. Mert ilyen vagy. A yang arról szól, hogy magas-értékű ember vagy, akinek a kíváncsisága és pozitív energiája kezdeményezi az eseményeket. Arról szól, hogy melegséget, humort, jó érzéseket, és kreativitást adj a hangulathoz. Arról, szól, hogy miattad történnek meg a dolgok. Még akkor is, ha kényszerítened kell magad, hogy megjátsszad ezeket az érzéseket, mialatt gyakorlod a game-et, még akkor is erőltesd meg magad, azért hogy egyszercsak átformálódj egyfajta magas-értékű személlyé, aki tényleg ilyen.

Részletezek néhány érzelmet, és viselkedést, hogy illusztráljam ezt:

Yin - a szellem

  • Nem reagálok és nincsen rám hatással semmilyen külső keret, és hangulat. Nem barátságtalanul, csak szilárdan.
  • Ugyanolyan nyugodt és kényelmes a viselkedésem és a mozdulataim, mintha otthon lennék, és néhány haverommal szórakoznék.
  • Nem tervezek előre semmit. Amikor másokkal társalgom, nincs szükségem, de meg se próbálok semmilyen bizonyos végkifejletet kierőltetni. A jó dolgok így is-úgyis állandóan megtörténnek velem.
  • Gondtalan vagyok, és nem veszekszem. Soha semmi sem lehet nagy ügy számomra. Akármi történik, az első válaszom rá általában hogy: „Nem nagy ügy.”
  • Nem próbálok meg lenyűgözni senkit. Nem akarok megszerezni semmit. Egyáltalán nem is próbálkozom semmivel. Nem kell próbálkoznom. Tulajdonképpen közel sem abban a gondolatvilágban vagyok. A saját gondolatvilágomban vagyok, ahelyett, hogy hagynám, hogy mások eltereljék.
  • Nem vagyok erőszakos vagy ragaszkodó, és nem nyüzsgök mások körül. A nők nem azért panaszkodnak, mert körülöttük nyüzsgök, hanem inkább amiatt, hogy otthagyom őket.
  • Nem bámulok. Tudom, hogy a túlzottan kifejezésre juttatott érdeklődés nem vonzó vagy romantikus, hanem inkább furcsa, hátborzongató, vagy akár ijesztő is lehet.
  • A saját valóságom teljesen lefoglal. Megtalálom az ösztönzést és az értéket a saját valóságomban, ahelyett, hogy az értéket vagy az ösztönzést a szórakozóhelyen másoktól várnám.
  • Abszolúte képes vagyok bármikor elsétálni. Nem úgy mintha büntetni akarnék, hanem inkább úgy mintha meglenne a saját értékrendem. Rengeteg lehetőségem van. Néha valami elvonja a figyelmem, de sose goromba akarok lenni.
  • Nem magyarázkodom, vagy vitatkozom dolgokon – egyszerűen nem érdekelnek eléggé.
  • Nincs szükségem arra, hogy mások megértsenek. Ez nem gorombán jön le, hanem egyszerűen csak nem fontos nekem még az se, hogy a saját mondatom befejezzem.
  • Nincs szükségem mások elismerésére, elfogadására, vagy helyeslésére. Ennek ellenére alapból egyre többet ezt tapasztalom.
  • A magabiztosságom és kényelmem szintjére jó példa, hogy tökéletesen képes vagyok bármikor a társalgásban „odadobni valakinek egy csontot” , mint például elnézést kérni még akkor is, ha igazam volt, csak azért, hogy simán menjenek a dolgok, és megtartsam az erkölcsi fölényt. Ez bocsánatkérés nem olyan, mintha tényleg az én hibám lenne a dolog, hanem inkább olyan mintha az egész nem számítana nekem annyira, hogy érdekelne. Nem is úgy jön le, mint egy sértés. Ez az érzés őszinte, és semmiképpen nem passzív-agresszív. Azért csinálom, hogy menekülő utat nyújtsak az emberek számára egy kegyes hazugsággal, hogy megtarthassák az önbecsülésüket, és jóban legyünk.
  • Nincsenek feltételeim, és nem ítélkezem. Saját magam számára vannak elvárásaim ahelyett, hogy mások számára lennének. Természetesen be kell osztanom az időmet, de ezt pozitív hozzáállással teszem, és nem úgy, hogy mások úgy éreznék, hogy ne fogadnám el, vagy lenézném őket.
  • Nem vagyok szarkasztikus vagy passzív-agresszív. A szarkazmusnak számít a gúnyos mosoly, mások kinevetése, vagy csúfolása. Egyfajta verbális irónia, a sértésre vagy bántásra. A szarkazmus használatára elfojtott harag, vagy bosszúság kifejeződéseképpen tekintenek – juss túl rajta.
  • Az emberek természetesen reagálhatnak mellettem bármire anélkül, hogy személyeskedésnek venném. Nem fog hatalmába keríteni a ő véleményük. Értem és elfogadom az emberi viselkedés működésének mozgatórugóit.
  • A saját elmémben félrerakom a negatív, vagy túlzóan reagáló gondolatokat, állításokat, vagy humort.
  • Ugyanúgy figyelmen kívül hagyom ezeket a rezgéseket, ha mások felől jönnek. Se nem viszek negatív érzéseket a társalgásba, se nem reagálok vagy eszem meg a mások által bedobottakat. Észre sem veszem őket.
  • „De egy hülye picsa volt.” - Természetesen nem nehéz coolnak maradni, amikor mások is azok. Az erő abban van, ha meg tudod tartani a higgadtságodat, ha mások szemetek. Nézd meg mi az etikus. Az etikának akkor lesz értelme, ha próbára van téve. Az értéked a belőled áradó rezgésből állapítható meg, minthogy a lányé is. Az hogy egy picsa volt, végülis csak saját magát jellemzi, úgy ahogy a te válaszod erre pedig jellemez téged. Ha a szellem éned jön ki ezekben az esetekben, akkor ezzel sokkal nagyobb erőt közvetítesz.

Yang – a láng

  • Jó érzéseket érzek. Az élet egy csodálatos ajándék. Mindig boldog vagyok, mosolygok, nevetek a barátaimmal, és táncolok a zenére. Nem csak ez az egyetlen legjobb pozitív hangulat, de egy jó fokmérője annak, hogy sikeres vagyok az élet más területein.
  • Mindig pozitívan működöm közre minden társasági érintkezésben. Olyan szórakoztató és ösztönző hangulatot akarok kreálni, amit mindenki élvezhet. Mindig olyan, mintha az a legcsodálatosabb élményem lenne a legcoolabb arcokkal. Ez amiatt az energia miatt van, amit az társalgásokba fektetek.
  • Jó érzéseket terjesztek másoknak. Karizmám melegségét sugárzom, ami betölti körülöttem az összes teret, és hozzám vonzza az embereket. Jól fogják érezni magukat velem, és jól fogják érezni magukat alapból is. Észreveszem az embereket, tiszteletet mutatok számukra, és megbecsülöm őket.
  • Szórakoztató, izgalmas és játékos vagyok. A lányok sokszor „őrült”-nek írnak le (jó értelemben). Szeretem kihozni belőlük a maximumot.
  • Tudom, hogy vonzó, és őszintén szerethető a személyiségem, és így nincs is semmi rejtegetnivalóm. Ezért az emberek úgy érzik, hogy nyílt vagyok és őszinte. „Valódi.”
  • Folyamatosan miattam történnek meg a dolgok. Ez a dolgom. Kezdeményezek. Kockázatot vállalok. Eszkalálok. Természetes módon, és szórakoztatóan vezetem a dolgokat. Sose úgy jön le, hogy erőltetném.
  • Teljesen ki vagyok békülve a visszautasítással, és nem veszem magamra. Az hogy a legtöbb lány elsőre ellök, utána meg később csókolózom vele, a dolgok természetes menete.
  • Nyugodtan kifejezem az érzelmeimet, anélkül hogy attól kéne félnem, hogy rossznak tűnök. Tudok magamon nevetni, és nem veszem a dolgokat komolyan.
  • Nagyon társasági lény vagyok. Én kezdeményezem a beszélgetéseket, és én mutatom be az embereket egymásnak. Én vagyok az, aki bemutat mindenkit mindenkinek.
  • Sok mindent tudok letenni az asztalra. Sugárzom az energiát, humort és kreativitást, ami ahhoz kell, hogy szórakoztatóak és ösztönzőek legyenek a dolgok. Miért? Mert egyszerűen ilyen srác vagyok.
  • Ha fizikálisan eszkalálok egy lánynál (például meg akarom csókolni) és aztán azt érzem, hogy ellenáll, vagy nem érdekli, akkor teljesen ki vagyok békülve ezzel. Tudom, hogy nem nagy ügy. Békén hagyom egy darabig, aztán visszatérek, és újra eszkalálok. Ez a munkám.
  • Folyamatosan a történetmesélést, a beszólásokat, az előadásmódot, a humort, a testbeszédet, a hangulatot, a csoportelméletet és a keret irányítását gyakorlom. Annyi vagyok, hogy értéket adok.

Végezetül mindenkinek ajánlok egy gondolatkísérletet: Gondolj két olyan személyre, akiket jól ismersz. Az egyik olyan személy legyen, akit tisztelsz és elismersz. A másik egy olyan személy, akit sajnálsz és lenézel... Gondold végig, hogy ezek közül a viselkedésformák és tulajdonságok közül hány jellemző az egyikőjükre, és hány jellemző a másikójukra... Hány olyan viselkedés van, aminek pont az ellentéte jellemző az egyikre, vagy a másikra? Te milyen ember szeretnél lenni, hogy rád hogy tekintsenek?

A bejegyzés trackback címe:

https://starvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr672660509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása